2 May 2013

Happy Birthday to Meeeeee ^_^



Assalamualaikum :)


Semalam , cukuplah umurku 18 tahun . hehe .. takde dah la lepas ni si amin tu asyik ejek aku ni tak cukup umur je . Ramai yang wish dalam facebook and tak kurang jugak yang wish dalam handphone . Thankyou semua sebab ingat birthdayku . En. Abe asyik tanya nak ucap dalam facebook jugak ke? or cukup ucap depan2 je .. hehe aku cakap ucap depan2 lagi bermakna . First time dapat sambut birthday dengan dia , dengan family dia yang sporting sesangat and dengan kek yang dia beli . Ohhhh sampai hatimu amin .... kuar beli kek tak ajak saya , dah tu senang je bepakat kuar beli kek dengan mak masa saya tido eh .. hihi
it's okay , tak kesah pun ajak ke tak . sekurangnya awak ada time untuk sembang berdua dengan mak saya kan . Terharu and kesian kat awak sayang , cuti hari pekerja mana ada org buka kedai sangat . Nasib la ada kedai kek tu buka jugak . kalau tak , mybe lagi jauh pe awak nak cari kedai kan . Nasib ada budak2 kecik tu jadi retisss tolong nyanyi lagu befday untuk aku .. Hahaha abe ime siap main piano lagi (dalam hp)


Last year sambut birthday pun dengan mak je , tu pun mak yang beriya sangat ajak aku kuar beli kek . Akak2 semua busy dengan kerja masing2 . Lagipun tahun lepas tak kenal amin lagi kan . just amin je kenal i sebab amin dah lama stalk Fb i .. hehe (gelak menganjing) .




Aiiyyoo .. apesal la kedai tu typo nama aku hah.. errr , sabor jelah !



Sabtu , aku terpaksa rushing ke Kelantan sebab unplanned untuk jumpa Dr. Nizar. Dia nak jumpa aku pagi ahad. Tanpa appointment , kami redah je daftar sebab Dr. yang nak jumpa aku. Bila dapat sembang sendiri dengan Dr. baru aku tahu punca sakit aku yang undetected and always sakit ni. Rupanya ....  Dr. cakap "sakit macam amin la, tapi amin di leher ain di belakang".. ohhh sangat terkezut lah aku and mak amin . Nak jadi rezki aku , ada orang cancel untuk oprate hari selasa . thats why aku terus dapat oprate . kalau tak maybe bulan 7 or 8 la baru dapat .. Alhamdulillah Allah permudahkan urusanku :)


Selasa , aku kena oprate. 





Lepas operate , tak boleh gerak lansung . Malam tu jugak aku keluar wad . mak sampai petang , lepas aku siap . Nasib ada family Amin yang tolong uruskan semua ni . Haii kalau takde dorang tak tahu la ape nasib aku ni . Dah la HUSM tu besar , kesian amin terpaksa jalan jauh untuk sampai bilik bedah . Dah la tunggu aku punya la lama dalam bilik bedah , mesti awak letih kan :(
Kesian awak kena bersusah payah untuk saya.. Dah la balik Perak pagi tadi awak yang hantar sampai rumah . bukan dekat tu awak . sanggupnye awak . Thanks a lot sayang ! 
menitis air mata saya bila teringat semua yang awak buat untuk saya . Awak ketepikan sakit awak untuk saya , sedangkan awak belum sihat sepenuhnya lagi :(


Hujung bulan ni ada lagi satu operate , InsyaAllah kali kedua nanti maybe takkan sakit macam first time ni .  tarikh terpaksa tunda sebab haritu silap pilih tarikh kawin kak Susi .. Hahaha marah susi nanti kalau aku takde masa dia kawin . 








Awak , sekarang nasib kita dah sama kan . kita sekarang alami perkara yang sama , rasa yang sama . Maybe Allah dah tetapkan pertemuan kita untuk kita saling memahami serta tunduk , bersyukur dan redha dengan takdir Allah untuk kita kan . Kita saling sabar k . Allah takkan bagi ujian yang tidak mampu ditanggung oleh hambaNya .  Allah bagi kita ujian sekarang , maybe Allah ingin bagi kita kenikmatan suatu hari nanti .. InsyaAllah :)






Sambil update entry ni , sambil dengar lagu Geisha - Tak Kan Pernah Ada . Rasa macam nak menitis je air putih dari mata ni ... :)







2 comments:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete